Tuesday, 7 February 2012

Cara nak masukkan KOD BLOGSKIN

so, hari ni, kite akan belajar cara-cara nak masukkan Kod blogskin!
tak tahu nak ambil kat mana?! Boleh ambil di SINI
so, tak tahu juga nak ambil kod? mah saya ajar.. tgk gambar di bawah ni :)

Cara nak AMBIL kod Blogskin
1. mula-mula, pilih BLOGSKIN kesukaan anda! klik pada gambar :)
2. lepas bkk tu, SCROLL ke bawah sikit. akan nampak macam gambar di bawah.. Klik Previuw it untuk tgk macam mana blogkin tuh.. dah tgk? kalau dah, klik pada BLOGGER MAIN seperti di bawah ini :)

3.lepas klik di blogger main, anda akan keluar benda macam SAVE apa tukan.. klik je OPEN/SAVE dan akan keluar macam ni :) just copy n paste..




 Cara nak letak KOD BLOGSKIN
                                                   
                                             saya dah ajar macam man anak ambil kod BLOGSKIN kan? so, sekarang ni nak ajar macam mana nak paste kod blogskin.. mudah saja!
                                               1. mula-mula DESIGN>EDIT HTML.. dah bkk? kalau dah, Scroll ke bawah sikit dan nampak macam kat bawah gambar nikan?! KLIK di Revert Classic Template :)

2. bile KLIK, akan keluar macam nikan? PADAM semuanya :)
3.pastekan kod tersebut di situ.. siap SAVE! jangan lupe edit tau Kod tuh..



kalau jadi, takkan diam je! comment sikit ye..


21 comments:

iena said...

TAK jadi pape pon sme jer..... nk edit ape???

zarlis said...

eh jadi lah. thanks ehh sis :)

niesa nabila said...

akaq ! jadi la.. thanks kak ! eceleyh before this dh penah try.. tapi xjdi.. tu yg fedup sikit.. tpi yg nie jdi plak ! best-2 thanks akak

Muhammad Afiq Shiful said...

thanks kak.jadi !!

Muhammad Afiq Shiful said...

thanks akak,jadi !!

zainul zaki said...

jalan2 punya jalan2 jumpa blog ni,,
dah follow pun,, hit me Back :D

zainul zaki said...

jalan2 punya jalan2 jumpa blog ni,,
dah follow pun,, hit me Back :D

NorShafiqah said...
This comment has been removed by the author.
NorShafiqah said...

akak , jadi tapi macam mana nak edit ? nak tambah lagu bagai ? tolong pleasee .

Nurul Alya said...

Macam mana nak padam ? Boleh tolong ajarkan ?

Nurul Alya said...

Akak ,. Macam mana nak delete yg template tuh ,.. Pliss ajarkan saya

Putri Ryssa said...

thanks :*

ira Azalea said...

try akak ambil skin ni,tq

cik Bambam said...

Tolong lah kak saya dah pening gila babeng ni >.< boleh tak? saya bagi email dgn pass word blog saya lepastu akak tolong edit boleh tak? plss TT_TT

Syadatul Amirah said...

Jadi Yeah!

Thira Husna said...

kak faraaa ! menjadii :* thanks sesangatt :D

Nur Syuhada said...

you , kenapa bila i nak save dia keluar nih 'Error parsing XML, line 4, column 132: Element type "a" must be followed by either attribute specifications, ">" or "/>".' ?

khairun najah said...

Kak Farah , saye tak tahu lah nak edit ... Boleh kak Farah buat tak ?? =)

Nadia Balqis said...

Nk tnye , kat mne tempat revert to classic template ? Sye jumpe xcri .

Lissa Syaza said...

kat mana nak cari revert to classic template . dah penat dah cari . tak jumpa punn . akak tolong buatkan bleh tak ? saya bagi email and password , akak tolong buatkan ..

bunga3lili7 said...

NICE! thanks for that...