Monday, 24 September 2012

AWAS! GIVEAWAY TIPU!!! yg teramat~


Salam! errgghh.. Geram nak mampos! dush..dush.. rasa nak sepak, pijak, tendang and bla...blaa..

Tadi Farah bukak blog akak eza , tiba-tiba, jumpa satu post yang tertawan! hehe..
Farah baca punya baca, memang sakit hati!
Budak ni umur 10 tahun, x matang memanglah.. Dia buat Giveaway, tapi tak jujur. Apa daaa...
ni sayu copy bolat2 ayat Kak Eza okey? So, CREDIT AYAT TO KAK EZA!! DENGAN GAMBAR PUN CREDIT TO KAK EZA!! err.. ye ke nama dia kak eza? farah ambil dari depan link blog dia! haha.. eza..

ssalamualaikum wbt.
okeyh!
hari nie didiey nak minta semua bloggers take note ye.
1st of all,didiey buat entry nie bukan sebab nak condemn GA/Segmen/Contest sesiapa.
niat didiey baik.
didiey nak korang berhati-hati dgn blogger sorang blogger nie.

cmnie citer nye...
didiey ada join 1 GA before this.
then kelmarin penganjur dah umumkan pemenang.
diidey dpt tempat ketiga.
ada sorg kenalan blogger didiey plak tempat kedua.
tiba2 kenalan didiey nie post entry tentang GA nie.
lepas didiey baca,baru didiey perasan.
guess what???
pemenang tempat pertama GA nie adalah penganjur tu sendiri!
hamboih!banyak cantik muka kau???
tu dah dikira menipu.
tau lah 1st price dpt Lomo,tapi jgn lah buat cmtu.ape hadap sgt ke kat hadiah tu?????
suka2 hati je kan.menipu peserta sume.

utk pengetahuan semua,blogger nie baru beruisa 10 tahun.
kecik2 dah nk jadi penipu.
fyi juga,blogger nie ada 4 blog!
cmne didiey tau????
ada blogger nie bgtau dlm fan page dia.
4 blog tuh!
1 blog anjurkan GA,pastu dia guna blog yg laen utk join GA sendiri.
last2 nama pemenang,kuar nama dia.
hampeh punya budak!
geram didiey ngan rakan2 yg terkena.
didiey n geng2 TBA bincangkan hal nie kt group fb semalam.
sume mcm tak percaya ditipu oleh budak umur 10 tahun!cis!!

ok.nie bukti.
again,didiey bukan nak memalukan dia atau condemn GA dia.tapi bagi didiey,hal nie tak boleh dibiarkan.
didiey taknak ada yg tertipu lg.






tu yang  Farah baca! okey, yg bawah ni ayat Farah lah ye! huhu..

hoi! ni link dia: BLOG INI

Saya bukan nak memalukan awak, tapi, kalau buat GA tu kenalah jujur. Janganlah tipu macam tu. Tak baik tau adik? :) akak join GA adik, harap2 kali ni adik jujur ye? ngee~ 



6 comments:

~didiey~ said...

haha!!nme ezati tu sesaje je..hikhik
nme akak boleh panggil didiey je :)

Sally Samsaiman said...

err...camtu pon boleh ker..? hihihi...takpela...dia nak hadiah tu sgt kot..

Nisa Greennnpanda said...

isy...dasyat btul kn..
wat GA xjujur camnie..adeh... "-_-

~Apam Gemok~ said...

nak join GA sekarang kena hati2 :)
join GA blogger2 otai bru syokkk ! :D

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

zaman sekarang , style tipu main GA , pstu sendiri menang..hebatt =3

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

owhh.. blogger tu ke? mmg ade tgk pun. tp tak join